Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Un terratrèmol de magnitud 5.2 ataca Japó: mitjans estatals

 Es va informar que diverses persones van resultar ferides com un terratrèmol de 5,2 magnituds va assolar Japó, inclosa la prefectura de Chiba, al centre de Tòquio, va informar de mitjans japonesos.



L’Agència Meteorològica japonesa va assenyalar que el terratrèmol va afectar Japó a les 4:16 hores va registrar un 5 superior a l’escala d’intensitat del terratrèmol japonès de 7 a Kisarazu i un menor 5 a Kimitsu, tant a la prefectura de Chiba com a 4 en zones, incloses les sales de Chiyoda i Shinagawa de Tòquio.


No hi ha advertiments sobre tsunamis emesos per les autoritats.


Segons la definició d’escala superior de 5, és una situació en què la gent troba difícil de caminar.


Des del 2012, va ser la primera vegada que la prefectura de Chiba va ser ratllada per un terratrèmol superior de 5, va dir l'agència, advertint a més que es podria produir un terratrèmol d'escala similar durant aproximadament una setmana.


El terratrèmol va mesurar 4 a Mihama Ward a la ciutat de Chiba i algunes sales a Yokohama i Kawasaki.


Dues dones van resultar ferides menors a la prefectura de Chiba, amb altres dues ferides a la prefectura de Kanagawa, inclòs un home que va patir ferides per una llum del sostre caient mentre dormia.


No es va informar de víctimes de Tòquio, va dir The Japan Times.


Els informes van assenyalar que els serveis ferroviaris que es van produir a través de la prefectura de Chiba, incloses les línies Uchibo i Sotobo, van ser cancel·lats o retardats.


Les rajoles de sostre es van desallotjar a Kisarazu i es van escampar a terra mentre desenes d’elevadors, majoritàriament en edificis de condominis d’alta alçada a Tòquio, així com prefectures de Chiba i Kanagawa, es va aturar automàticament a causa del terratrèmol.


Segons l’empresa de fabricació i manteniment de l’ascensor Elevator Systems: a ningú se’ls va informar que no quedés atrapat dins.


El terratrèmol es va originar a la prefectura de Chiba del sud a una profunditat d’uns 40 quilòmetres. L’agència inicialment va informar d’una magnitud de 5,4, però després la va revisar a 5,2.


Els residents van quedar aterrits després del terratrèmol, tot i que no hi va haver ferides greus després del dolt.


Rei Ishii, de 16 anys, va dir a l'estació de Kisarazu al matí: “ Em vaig despertar amb el so d'una alerta al mòbil. No pensava que seria tan gran, tenia tanta por. ”


Sachiko Uchida, operador d'embarcacions de pesca de Kisarazu, va dir que les rajoles de la seva casa van caure i es van escampar a terra.


Va dir: "Després d'un gran ‘ bang", hi havia forts jolts horitzontals i no podia aguantar-me. Aleshores vaig sentir un gran soroll i vaig veure caure les rajoles."


Tot i que el terratrèmol va ser gran, no va veure cap gran dany en el seu camí per treballar, va dir un funcionari a l'ajuntament de Kimitsu.


El governador de Chiba, Toshihito Kumagai, va encarregar als funcionaris que es preparessin per a grans postvenda de moment. “ Hem d'estar totalment preparats per respondre, ” va dir.

Post a Comment

0 Comments